WhatsApp downloaden iPhone

Toen de eerste versie van WhatsApp uitkwam als probeersel na vele dagen werken door een team, was het programma alleen beschikbaar voor de iPhone. Andere besturingsprogramma’s werden op dat moment nog niet ondersteund en daardoor was WhatsApp voorbehouden aan de mensen met een iPhone. Dat WhatsApp voor iPhone een doorbraak zou worden, was niet direct duidelijk maar toen het eenmaal ging lopen, was Whatsapp wel gedwongen om snel een aanpassing te maken waardoor het programma niet uitsluitend WhatsApp op iPhone zou blijven. Het gevolg van de aanpassingen zodat het op alle systemen zou kunnen draaien, is onderhand natuurlijk wel meer dan duidelijk. Met miljoenen gebruikers wereldwijd en telefoonmaatschappijen die alles geprobeerd hebben, is WhatsApp de meest gebruikte applicatie online. Of dit gevolgen gaat hebben vanwege de overname door Facebook, dat is een vraag die pas over een paar maanden te beantwoorden is.

WhatsApp en iPhone

Ben je een iPhone gebruiker en ben je op zoek naar een manier om een WhatsApp download voor iPhone te regelen, dan kun je op internet gaan zoeken naar ‘WhatsApp iPhone’ maar om Whatsapp voor iPhone te kunnen krijgen op een makkelijke manier, is dit geen geschikte oplossing. Er zijn immers veel mensen die in hebben gezet op zulke zoekers met virussen en troep, daarbij is de download in de iTunes zelf ook gewoon gratis en dit officiële kanaal is een stuk veiliger en meer betrouwbaar. Een Free WhatsApp for iPhone download vind je dus gewoon in de Store op je iPhone zelf en over het algemeen is het de gok niet waard om zomaar een programma van een onbekende bron binnen te halen. Gevaarlijk, onverstandig en ook nog eens helemaal niet nodig dus.

Let bij het downloaden wel op dat je de iPhone WhatsApp versie hebt. Pak je een Android download uit een andere store, dan zal deze niet kunnen communiceren met jouw besturingssysteem en het gevolg zal zijn dat de applicatie niet eens herkend zal worden. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Waarom is het zo handig WhatsApp te hebben?

Waarom is het eigenlijk handig om WhatsApp te hebben voor de iPhone? Allereerst natuurlijk omdat het programma redelijk exclusief opgezet is. Hiermee wordt niet de reclamevrije opzet bedoeld, maar het feit dat je louter andere gebruikers van het programma aan kunt spreken of berichten, foto’s en filmpjes kunt sturen. Deze exclusiviteit zorgt ervoor dat wanneer jij een van de weinigen bent die het programma niet heeft, je al snel buiten de boot zal vallen. Omdat WhatsApp aanzienlijk goedkoper is dan SMS en andere diensten, is het immers voor de hand liggend dat het programma sneller de voorkeur zal hebben dan de andere opties.

De providers van het mobiele netwerk hebben hier nog altijd problemen mee. Feitelijk gezien hebben we immers aan een internetverbinding tegenwoordig meer dan genoeg en hoeven we geen SMS-bundel of belminuten meer te hebben. Zeker niet wanneer je WhatsApp en Skype kunt gebruiken op hetzelfde mobiele apparaat. Hoe dit zich gaat ontwikkelen in de toekomst is nog maar de vraag, aangezien het gebruik van het mobiele netwerk steeds verder afneemt en het gebruik van internet en Wi-Fi aanzienlijk toeneemt, ziet de toekomst er somber uit voor de providers.