Kun je Whatsapp op pc gebruiken en hoe werkt dit?

WhatsApp is één van de meest gebruikte applicaties om contact te kunnen hebben met andere mensen die ook Whatsapp hebben. Je kunt met dit programma niet alleen tekstberichten naar andere gebruikers sturen, maar je kunt ook afbeeldingen en korte video’s versturen. Stel je voor dat je geen smartphone hebt of dat je meer achter de computer zit dan dat je met je mobiel bezig bent, zou het dan niet handiger zijn om WhatsApp via pc te kunnen gebruiken? Natuurlijk kan dat een stuk sneller zijn dan elke keer je mobiel te moeten zoeken en WhatsApp voor pc is zeker beschikbaar. Je moet er echter wel iets meer voor doen dan bij een mobiel apparaat.

Wat is het verschil bij WhatsApp pc?

WhatsApp op pc is mogelijk, maar het programma is ontworpen voor mobiele apparaten en daarom is het besturingsprogramma in de meeste gevallen het probleem. De applicatie en het besturingsprogramma kunnen niet met elkaar communiceren, om het maar even heel eenvoudig uit te drukken zonder eindeloze verhalen in vaktaal te moeten beginnen. Computers werken niet met Android bijvoorbeeld en daarom is de normale versie van WhatsApp op pc in eerste instantie niet mogelijk. Er is echter een oplossing en met deze oplossing draait het programma WhatsApp op pc ook gewoon. De truc is eerst te zoeken naar een emulator. Deze emulator is technisch gezien niet heel veel anders dan je normale Windows besturingsprogramma, maar deze draait binnen Windows zelf een besturingsprogramma gebaseerd op Android. Zo wordt het ineens mogelijk om alle applicaties die je op je mobiel hebt, ook op de computer te kunnen spelen. Zo kun je in de meeste gevallen net wat sneller typen, net wat meer zien, heb je een groter scherm en kun je de bestanden wat makkelijker opslaan. Niet alleen kun je zo een WhatsApp pc draaien, maar kun je ook de spellen die je graag speelt, spelen op je computer als applicatie voor de mobiele telefoon.

Hoe vind je de goede versie?

Het vinden van de goede versie is het probleem nog niet, omdat het downloaden van WhatsApp gratis is via de officiële kanalen, is dit ook de aangeraden manier om WhatsApp on pc te krijgen. De WhatsApp pc download verschilt dan ook nauwelijks van de normale versie, maar het is de emulator waar je bij op moet letten. Heb je Windows, dan zoek je een Android emulator die geschikt is voor Windows. Heb je een Mac, dan zal je de zoektermen hierop aan moeten passen. Omdat het een besturingsprogramma is, is het verstandig om hier goed op te letten. Vervolgens kun je heel simpel WhatsApp for pc eroverheen zetten en dit zal zonder problemen functioneren.

Ben je zover dat je Whatsapp op jouw computer kunt draaien, dan kun je inderdaad overwegen om nog meer van de applicaties van je mobiel naar je computer te verplaatsen. Omdat niet alle applicaties ook uitgebracht zijn voor de computer, kan dit ervoor zorgen dat je meer spellen of applicaties kunt runnen dan voorheen.

Waarom is WhatsApp op computer eigenlijk handig?

Veel mensen hebben moeite met het wat kleine scherm en ook het kleine toetsenbord zorgt al snel voor vervelende spelfouten. Daarom kan het handig zijn om WhatsApp gewoon op een groot scherm te hebben met een normaal toetsenbord, dan gaat het ook allemaal wat sneller. Ook met andere applicaties kan het bevorderlijk zijn een groter scherm te hebben, omdat je dan al snel wat meer overzicht hebt en sneller het complete plaatje kunt overzien.